Bewoner

Ruimte om jezelf binnen de gemeenschap te ontwikkelen

Als bewoner van Ecodorp Bergen krijg je alle ruimte en vrijheid om jezelf als onderdeel van de gemeenschap te ontwikkelen. Het opbouwen van ecologisch leven is een samenwerkingsproces. We zijn een gemeenschap waar we samen besluiten nemen en verbinding met elkaar voorop staat.

Kom een keer langs voor deelname aan de meewerkdag om uit te vinden of leven in een ecodorp wat voor jou is. We zoeken mensen met intrinsieke motivatie voor ecologische ontwikkeling aangevuld met een breed maatschappelijke blik op de toekomst.

Als we je wat vaker gezien hebben op de meewerkdagen, waaruit jouw betrokkenheid blijkt, kunnen we het wel eens hebben over het traject om bewoner te worden. Want dat is een verhaal dat nadere uitleg nodig heeft. Het pad naar bewonerschap wordt bovendien beïnvloed door de actualiteit, en is dus ook in beweging.

Er is op dit moment nog geen permanente bewoning op het terrein mogelijk. We zijn bezig met een aantal ontwerpen voor de ontwikkeling van woningbouw als onderdeel van het bestemmingsplan, dat in de nabije toekomst wordt ingediend bij gemeente Bergen. Na goedkeuring kunnen we door naar de fase om de bouwplannen te gaan realiseren.