Bewoner

Ruimte om jezelf binnen de gemeenschap te ontwikkelen

Als bewoner van Ecodorp Bergen krijg je alle ruimte en vrijheid om jezelf als onderdeel van de gemeenschap te ontwikkelen. Het opbouwen van ecologisch leven is een samenwerkingsproces. We zijn een gemeenschap waar we samen besluiten nemen en verbinding met elkaar voorop staat.

Kom een keer langs voor deelname aan de meewerkdag om uit te vinden of leven in een ecodorp wat voor jou is. We zoeken mensen met intrinsieke motivatie voor ecologische ontwikkeling aangevuld met een breed maatschappelijke blik op de toekomst.

Het traject om een bewoner te worden is beschreven in een document. Indien er interesse is kunnen we een exemplaar toesturen om jezelf daar in te verdiepen. Er is op dit moment nog geen permanente bewoning op het terrein mogelijk. Maar dat zal in de toekomst veranderen.

We zijn namelijk bezig met plannen voor de ontwikkeling van nieuwbouw. We hopen in de loop van het jaar 2021 daarvoor toestemming te krijgen van de gemeente en dit op een mooie en gezamenlijke manier te realiseren. Het ecodorp ontwikkelt zelf, met behulp van experts.

Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd, kunnen we door naar de fase om de bouwplannen te realiseren. Het idee is dat er vijfentwintig woningen worden gebouwd op het oostelijke deel van het terrein.