Welkom op de webpagina van Planeet Bergen

► Activiteitenlocatie │ Culturele Broedplaats • Kunst en Experiment x Cultuur en Innovatie

"De planeet heeft dringend meer mensen nodig die inzien dat ze zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen en wel met de natuur willen samenwerken. Er is nog veel ruimte voor verbetering, want transformatie kan namelijk niet altijd van bovenaf worden opgelegd. Aan de hand van thema's beginnen we onze eigen nieuwe (abstracte) planeet!"

- Remko Ellens
initiatiefnemer Planeet Bergen

€ 240,00

Planeet Bergen
Werklocatie: Ecodorp Bergen
Groeneweg 14 • 1861 PH Bergen
info@planeetbergen.nl
KVK 77461967

Bedrag

Planeet Bergen | Culturele Broedplaats

► Co-creatie partners • kunst en experiment

Om maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden met culturele activiteiten en speelveld voor kunst & innovatie, met als doel het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing. En als platform voor experiment en ontwikkeling van talent. De activiteiten vinden plaats op het ecodorpterrein bij de Z10 bunker, labyrint en strandje.

Planeet Bergen | Activiteitenlocatie

► De locatie van Planeet Bergen op het ecodorpterrein: In de prachtig begroeide omgeving van de locatie zijn volop mogelijkheden om allerlei culturele en kunstzinnige activiteiten (binnen en buiten) te organiseren.

■ De grote historische Commando Bunker Z10 (foto 1), nu in gebruik als creatieve werkruimte voor culturele activiteiten en experimentele kunst.

■ Nieuwe Tijd Labyrint (foto 2) is een labyrint en tuin gebaseerd op heilige geometrie met bloemen, planten en kruiden voor natuurlijke genezingsdoeleinden en ook beschikbaar voor meditatiesessies (lopen/stille houding).

■ Strandje/Mini Beach (foto 3) is een ruimte voor ontspanning, spelen (kids), dans-yoga, akoestische muziek, ceremonie, theatervoorstellingen en meer, gelegen in de natuurlijke en groene omgeving (foto 4) van Ecodorp Bergen.

Planeet Bergen | Exporuimte

► Interieur en lichtopstelling van Bunker Z10 met geïntegreerde continue dynamisch aangepaste tentoonstelling

Planeet Bergen | Nieuwsberichten

  • 2-Wekelijks op donderdag overdekte markt in Loods L8

    Iedere 2 weken op donderdagmiddag houden we (overdekte) markt in Loods L8 bij het Cultuurplein in het ecodorp! Kom langs voor een ecologisch biologisch en lokaal georïenteerde markt. Met deze donderdag (18/08) o.a. verse seizoensoogst uit de eigen Moestuin van Ecodorp Bergen, de lokale wijnboer Zwirs Wijngaard, lokaal bier, WAAR Alkmaar, gehaakte en gebreide kledingstukken […]

  • Vibe Of The Earth Festival 2021

    Zet em maar alvast in je (voorlopige) agenda.. De derde editie van Vibe Of The Earth Festival. Het weekend van 18 en ‪19 september‬ bij Ecodorp Bergen! Vibe of the Earth is een vooruitstrevend en breed georiënteerd festival waar diverse facetten van duurzaamheid, kunst en cultuur samenkomen. Dompel je onder in duurzaamheid op dit sexy, […]

Planeet Bergen | Co-creation

► Infinity Eight Interactive Exhibition in co-creation with Mr. Zach

Go to the ►Official Event Page with the full program and introduction of the artists

Planeet Bergen | Uitgelicht

Ecologisch Duurzaam Markt

Black Rock Planet

Planeet Bergen | In Beeld

► Planeet Bergen presenteert Open Podium met Xander Hoogendam op 18 maart '22