De Tuin

Nieuws uit De Tuin

  • Tuinnieuws

    De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij. We zijn druk aan het voorbereiden op het nieuwe tuinseizoen. De moestuin wordt op dit moment uitgebreid met een extra akker, zodat er deze zomer nog meer geoogst kan worden. De bedden worden voorbereid en de plannen worden gesmeed voor het nieuwe seizoen. En dankzij een […]

  • Ontwikkel je moestuinvaardigheden tijdens de meewerkdag

    De moestuin is op basis van een permacultuur waar diverse mensen hun plek hebben gevonden om vanuit plezier te tuinieren of willen leren over de verschillende groentetuinprincipes. De coördinatie van de moestuin ligt in handen van Greetje Bijl (foto). Ze vindt het altijd leuk om kennis over te dragen aan geïnteresseerden. Haar toewijding en oog […]

  • Landschap Noord-Holland overhandigd gift van ADVIDI aan het ecodorp

    Dankzij de bemiddeling van Landschap Noord-Holland heeft het ecodorp op 17 december een gift gekregen van ADVIDI. We kregen 1000 euro! Van Landschap Noord-Holland was Annika Langeveld aanwezig om ons de gift te overhandigen. Ze werd daarbij vergezeld door Ivo Nota van ADVIDI. Greetje Bijl nam de gift in ontvangst: “Van dit geld willen we […]

Ontwikkel je moestuinvaardigheden bij Ecodorp Bergen

De moestuin is op basis van een permacultuur waar diverse mensen hun plek hebben gevonden om vanuit plezier te tuinieren of willen leren over de verschillende groentetuinprincipes. Naast meewerken is ook het afhalen van groente tegen een vergoeding mogelijk.

Het aansturen van de moestuin ligt in handen van Greetje Bijl (foto). Ze vindt het altijd leuk om kennis over te dragen aan geïnteresseerden. Haar toewijding en oog voor kwaliteit zorgen ervoor dat de moestuin gedurende de verschillende seizoenen in de juiste conditie is met groenten die passen bij de tijd van het jaar.

Er zijn interessante nieuwe ontwikkelingen op de tuin: De CSA (Community Supported Agriculture) aanpak. Ook wel een 'gemeenschaps gedragen landbouw' genoemd. Er wordt volgens agro-ecologische principes geteeld. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en zien biodiversiteit als voorwaarde voor een gezonde bedrijfsvoering.

Samen werken we aan een vorm van landbouw die broeikasgassen opslaat in plaats van uitstoot, de kringloop zoveel mogelijk sluit, stikstof vasthoudt en bijdraagt aan de leefbaarheid van de aarde.

Lijkt het je leuk om De Tuin te bezichtigen (Rondleiding) of zelf te tuinieren? Meld je dan aan voor de Meewerkdag bij Ecodorp Bergen.