Global Ecovillage Network NL

Samenwerkingsverband dat ondersteuning biedt aan gemeenschappen die een duurzame levensstijl nastreven

Een ecodorp is een burgerinitiatief en ontwikkelt zelf met behulp van experts. Het is een dorp waar mensen wonen en werken, met een groot streven naar zelfvoorzienend te zijn in energie en voedsel in harmonieuze relatie met de omgeving. Zij daarnaast streven naar ecologische duurzaamheid en naar sociale economische duurzaamheid. Kunst zien wij hierin als een belangrijk onderdeel.

Ecodorpen zijn al gerealiseerd op veel plekken in de wereld. Ecodorp Bergen is lid van het Global Ecovillage Network (GEN-NL), het wereldwijde ecodorpen netwerk. Wij zien een wereld waarin individuen en gemeenschappen authentiek vanuit eigen kracht hun leven vormgeven op een bewuste, wezenlijk duurzame en liefdevolle wijze en daarmee anderen inspireren.

Global Ecovillage Network Nederland is een Nederlands samenwerkingsverband dat ondersteuning biedt aan het netwerk van individuen en gemeenschappen die een duurzame levensstijl nastreven. Bedoeld om krachten te bundelen en initiatieven te verenigen. En ook voor het aanbieden van trainingsmateriaal ter ondersteuning van startende projecten en andere gemeenschappen.

Bezoek website: GEN Nederland

Nieuwsberichten

  • Jongeren op ecodorp Bergen

    Vanaf oktober 2023 beginnen we met een nieuw initiatief waarbij we jongeren tussen de 18 en 30 jaar op Ecodorp Bergen in ons JONGERENHUIS kunnen ontvangen. We hebben plek voor zo’n 6 á 7 jongeren. Tegen lage woonkosten help je mee voor 2 á 3 dagen op het ecodorp en word je meegenomen en begeleid in het wonen en werken op EcodorpBergen. Zin […]

  • Global Ecovillage Network NL is adviserende organisatie voor overheden en ecodorpen

    Ecodorp Bergen is lid van Global Ecovillage Network NL, een adviserende organisatie voor overheden en ecodorpen. Ze doen mee en de overheden en gemeentes. Gemeenten staan voor grote duurzaamheidsopgaven, zoals de energietransitie, klimaatverandering, lokale werkgelegenheid, een gezonde en sociale leefomgeving en duurzame voedselproductie. Gelukkig nemen steeds meer burgers het initiatief om hier een bijdrage aan […]

Agenda

No Upcoming Events Found