Ecodorp Bergen – Meewerk2daagse (vrijdag en zaterdag)

Dag/tijd: Vrijdag van 09:00 to 16:30 uur // Zaterdag van 10:00 tot 15:30 uur
Adres: Groeneweg 14 • 1861 PH Bergen

Ecodorp Bergen zoekt voor diverse werkzaamheden vrijwilligers die het ecodorp willen ondersteunen met hun kennis en kwaliteiten. Als je dat leuk lijkt, is het mogelijk je om je aan te melden voor deelname de meewerkdag, die elke week plaatsvindt op vrijdag van 09:00 uur tot 16:30 uur. Tijdens het meewerken maak je kennis met het terrein en de bewoners. Daarnaast ontwikkel je tegelijkertijd de nodige kennis en praktische vaardigheden.

We beginnen op vrijdag om 09:00 uur met koffie en thee. Na het verdelen van de werkzaamheden gaan we aan de slag. Veel voorkomende werkzaamheden zijn; werken aan het groenbeheer op het ecodorpterrein, de moestuin, voedselbos, hout kloven, de gebouwen verfraaien en/of opknappen, tuinieren bij de herberg, verbeteren van facilitaire voorzieningen, klaarmaken lunch etc.

Om 13:00 uur is de gezamenlijke lunch en de dag wordt tevens gezamenlijk afgesloten rond 16:30 uur met daaropvolgend blijf-lekker-hangen samenzijn. Voor mensen die vrijdag en zaterdag deelnemen aan de meewerkdag is er de mogelijkheid tot overnachting. Als je wilt blijven overnachten, laat het weten via: vrijwilligers@ecodorpbergen.nl en informeer naar de beschikbaarheid van kamers.

Rond 18:00 uur is er een lichte maaltijd en organiseren we een gezellige avond met open podium in onze grote yurt. Vaak wordt er muziek gemaakt, gezongen, gedanst, djembé gespeeld en soms zis er zelfs een choreografische vuurshow. Als je zelf ook iets wilt bijdragen op het gebied van muziek, dans, instrument, poëzie en/of verhaal, is daarvoor alle ruimte om jouw kunsten te vertonen.

Op zaterdag starten we, voor degenen die dat willen, met een activiteit op het gebied van ontspanning en bewustzijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn; meditatie, yoga of een soundbath. Daarna is er een eenvoudig ontbijt met koffie en thee. Om vervolgens rond 10:00 uur te starten met de meewerkdag op zaterdag. Deze zal eindigen met een afsluitende gezamenlijke lunch met als aanvangstijd 14:00 uur. Na afloop ruimen we nog met elkaar op en doen we de afwas van de lunch en ontbijt.

Uiteraard zijn mensen die alleen de vrijdag of alleen de zaterdag willen komen van harte welkom! Onze ervaring is dat ook (kleine) kinderen zich prima vermaken op het terrein, dus neem ze gerust mee. Ben je enthousiast en kom je voor het eerst naar een meewerkdag? Meld je dan aan via: vrijwilligers@ecodorpbergen.nl

Je bent van harte welkom! Tot vrijdag en/of zaterdag.

Hartelijke groet,
team Ecodorp Bergen

Klik op onderstaande knop om direct een e-mail te sturen

2023-10-06 09:00 2023-10-06 15:30 Europe/Amsterdam Ecodorp Bergen – Meewerk2daagse (vrijdag en zaterdag)

Dag/tijd: Vrijdag van 09:00 to 16:30 uur // Zaterdag van 10:00 tot 15:30 uur Adres: Groeneweg 14 • 1861 PH Bergen Ecodorp Bergen zoekt voor diverse werkzaamheden vrijwilligers die het ecodorp willen ondersteunen met hun kennis en kwaliteiten. Als je dat leuk lijkt, is het mogelijk je om je aan te melden voor deelname de […]

mafonds@me.com