Meedoen

Wil je het ecodorp leren kennen? Kom eerst voor een rondleiding, en meld je daarna aan als vrijwilliger voor onze meewerkdag en onze meewerkweekenden.

Rondleiding

Ontdek ons Ecodorp op zondag tijdens een inspirerende rondleiding over het terrein. Elke eerste zondag van de maand ben je van harte welkom om 13:45 uur bij de poort. Kom op tijd want we vertrekken stipt om 14:00. Leer meer over onze visie, duurzame projecten en maak kennis met het terrein en de geschiedenis ervan. Kom langs en laat je inspireren door de mogelijkheden van een ecologische levensstijl. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Meewerken

Elke vrijdag werken we samen met bewoners en vrijwilligers aan het onderhoud van het terrein. We komen om 09:00 uur samen in de herberg, het gebouw net na de poort rechts, voor koffie, thee, even strekken en rekken en dan een dagindeling maken waarbij ieder een taak heeft. Lunch. We sluiten de dag rond 16:30 af.

Vier keer in het jaar (maart, mei, juli, september) hosten wij een meewerkweekend, twee dagen samen werken met avondprograma en mogelijkheid van overnachting. Kijk in onze agenda voor het aankomende meewerkweekend.

Ben je enthousiast en wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via de onderstaande knop.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vriend van het Ecodorp

Draag je Ecodorp Bergen een warm hart toe? Word dan Vriend van Ecodorp Bergen. Je ontvangt dan regelmatig onze nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor verbindingsbijeenkomsten of een gezellige maaltijd. Je bent al Vriend van Ecodorp Bergen vanaf 10 euro per jaar.

Bewonerstraject

Bewoner worden begint bij ons met elkaar leren kennen en de beste manier om daar mee te beginnen is om hier naartoe te komen en samen te werken op een meewerkdag of een meewerkweekend.

Op die manier leer je de bewoners en vrijwilligers kennen en krijg je een goede indruk over het reilen en zeilen van ons ecodorp. Je kunt ook  langskomen voor een inspirerende rondleiding iedere eerste zondag van de maand of tijdens een meewerkweekend die je beide terugvindt in onze agenda.

Als je na een tijdje geïnspireerd bent en verder betrokken wilt worden kun je dat aangeven bij onze ontvangstgroep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jongerenhuis

Op het Ecodorp hebben we een plek gecreëerd, waar je als jongere het werken en leven in een community kunt ervaren. Waar je in contact kunt komen met jezelf en met andere jongeren die op zoek zijn naar een andere manier van leven en wonen. Een gevoel van verbondenheid, leven met mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, verse groenten uit de tuin en elkaar inspireren om te groeien. Kortom: proeven van het leven in een Ecodorp! Een jaar lang help je mee aan de opbouw van ons project, samen met andere jongeren. Een ervaring die je leerproces verbreedt, je ontwikkeling stimuleert en je blik verruimt. Lees meer hier!

Iets voor jou? Neem contact op met Petra.

 

Searching for information about our collaboration with European Solidarity Corps/Erasmus+? Read more here!