Verhuur

Ecodorp Bergen biedt allerlei mogelijkheden tot verhuur. Van ons sfeervolle cafe tot een prachtige yurt. Onze ruimtes zijn ideaal voor zowel ceremonies als zakelijke bijeenkomsten. Geniet van onze prachtige omgeving midden in de natuur. Ook bieden we overnachtingsmogelijkheden voor jouw gasten.

Yurt

Onze ruime yurt is perfect geschikt voor betoverende ceremonies, maar biedt ook een unieke setting voor zakelijke bijeenkomsten die, dankzij de ligging midden in de natuur, naar een hoger niveau kunnen worden getild. Ben je op zoek naar een locatie buiten het kantoor om samen te komen met collega’s, of om een prachtige ceremonie te organiseren en wil je je laten inspireren door de natuurlijke omgeving? Of ben je op zoek naar een plek om met gelijkgestemden in een cirkel bij elkaar te komen? Kom gerust langs om de yurt en het mooie buitengebied te verkennen. We nemen graag de tijd om de mogelijkheden met je te bespreken.

Herberg

In onze gezellige herberg komen we samen om met elkaar te eten. Maar we organiseren er ook bijeenkomsten, we vergaderen in het cafe en er zijn slaapplaatsen voor onze gasten. Er zijn meerdere kamers en sanitaire voorzieningen. In de zomer genieten van de zon op het heerlijke terras voor de herberg.

Het cafe in de herberg is te huur als vergaderruimte, een fijne, lichte plek om samen te komen, te vergaderen, een workshop te geven of goede gesprekken te voeren. Daarnaast bieden we cateringopties op maat voor elk evenement op ons terrein.

Ateliers

In de vroege 20ste eeuw trokken kunstenaars aan zoals Charley Toorop, Leo Gestel, en Else Berg naar het dorpje Bergen. Ze vonden inspiratie in het landschap en de levendige artistieke sfeer, en hun werk heeft bijgedragen aan de bekendheid van Bergen als kunstenaarsdorp. We geloven in ruimte voor creativiteit en dat het goed is voor ieder mens om creatief bezig te zijn als onderdeel van zelfontplooiing. Ook willen we graag betaalbare ruimte bieden voor een breed scala aan kunstenaars en vakmensen waarvoor het steeds moeilijker wordt een plekje te vinden.

Op ons terrein bevinden zich verschillende ateliers in de oude militaire loodsen. Kunst en cultuur is een belangrijke waarde van ons Ecodorp, het is onderdeel van onze missie om een plek te zijn voor kunstzinnige creatie en exploratie, en een broedplaats voor cultureel talent. Lokale kunstenaars komen hier samen om hun werk te creeren temidden van de natuur. Gezamenlijk nemen ze elk jaar ook deel aan de Kunst10Daagse (link) van Bergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenementen

In het verleden heeft Ecodorp Bergen verschillende evenementen georganiseerd en gehost, zoals Vibe of The Earth Festival, Natural High Festival, verschillende bijeenkomsten van Big Heart en Reclaim The Seeds, maar ook prachtige Singing Circles, Soul Singing bijeenkomsten, ceremonies en zakelijke ontmoetingen en sharings, en evenementen van Burning Man Nederland, de Karavaan, IVAC en Vrije School Bergen. We hopen dit ook weer nieuw leven in te blazen als het bestemmingplan van kracht wordt.