Afgelopen jaar volop leven geblazen in de aangeplante Voedselbossen

door | sep 18, 2022 | Over ons

Op het schitterende terrein van Ecodorp Bergen is het afgelopen jaar volop leven geblazen in de in 2018 aangeplante voedselbossen. Op 5 locaties op het 15 hectare grote terrein staan diverse fruit- en notenbomen en een grote diversiteit aan bessenstruiken. Het Voedselbos tegenover de grote yurt en bij de moestuin is klaar voor de nieuwe aanplanting in het late najaar. En het Voedselbos heeft nu ook een mooie ‘kraamkamer’! Volgende week wordt deze gevuld met allerlei stekjes van bessenstruiken.

Voedselbossen kunnen zichzelf naarmate de tijd verstrijkt prima instandhouden en volop voedsel produceren, maar gedurende de eerste paar jaren is onderhouden toch wel erg gewenst, als niet noodzakelijk. In ieder geval elke donderdag wordt er op en aan de voedselbossen gewerkt, dus mocht je interesse hebben om te komen helpen en het een ander te leren over het planten en onderhouden van een voedselbos: wees welkom op de meewerkdag!

De meewerkdag is wekelijks op donderdag. Als je naar aanleiding van dit bericht speciaal geïnteseerd bent in de voedselbossen, kan je dit aangeven bij het e-mailbericht om je aan te melden voor de meewerkdag.

Start 09.00 uur
Lunch 12.30 uur
Einde 16.30 uur

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan via vrijwilligerseb@gmail.com
We zien je ‘meewerk’ bezoek en bijdrage met plezier tegemoet!