De Elfde Dag exposeert met kunst-estafette bij Ecodorp Bergen (uitgesteld)

door | okt 6, 2020 | Algemeen

De Elfde Dag is een initiatief van Sara Kriegsman (foto) waarbij acht jonge kunstenaars uit regio Bergen bijeenkomen op de locatie van Ecodorp Bergen om hier een samenwerking aan te gaan. Bergen is een plaats met veel cultureel-historische geschiedenis. Zij willen hier weer de aandacht op vestigen, hoe deze vruchtbare plaats ruimte biedt voor de ontwikkeling van jonge kunstenaars.

Ze starten een kunst-estafette, waarin ze beurtelings voortborduren op elkaars werk, om zo een rode lijn in de samenwerking te creëren. Een tweede rode lijn vormt zich rondom een ecologisch vraagstuk wat onder veel jongeren, waaronder deze kunstenaars, speelt. Hoe vindt ecologie een plek binnen de kunst? Door hun sporen achter te laten, creëren ze een dichtverbonden netwerk.

Als schimmels brengen zij weer leven naar de kunstzinnige sector die, in tijden van de pandemie, van zijn voeding ontdaan lijkt te zijn. Vanuit deze vruchtbare plek, hopen zij, hun sporennetwerk uit te kunnen laten bloeien tot een paddestoel. Er wordt toegewerkt naar een eind-expositie die plaats zal vinden op zaterdag 17 oktober bij Ecodorp Bergen.

De kunstenaars slaan vanaf 20 september hun handen ineen in Ecodorp Bergen. Meer informatie over de expositie en het kunstcollectief is te vinden op de Facebook pagina van het evenement.

Facebook evenement De Elfde Dag
Volgen op Instagram @de11edag