Organisatie

Bewustzijn

Dier

Natuur

Kunst

Cultuur

Leven op basis van ecologische kernwaarden

Een groeiende groep mensen is op zoek naar een meer bevredigende levenssituatie. Vanuit onze kernwaarden werken we aan het ecodorpterrein en de wereld om ons heen in harmonie met de natuur. Een gemeenschap waarbij een basis van ecologische kernwaarden centraal staat.

#greenisthepower

Platform voor maatschappelijke vernieuwing

Het is een unieke plek om deel uit te maken van een groep pioniers met een mix van kwaliteiten. Door co-creatie en projecten realiseren we samen onze droom. Om te bouwen aan een ander bewustzijnsniveau en het stimuleren van maatschappelijke vernieuwing.

#bethechange

Zelfvoorzienende complementaire community

Bij Ecodorp Bergen vind je een gevarieerde, kleurrijke groep mensen in alle levensfases. In deze fase van opbouw zorgt iedereen voor een eigen tijdelijke woonvoorziening, draagt actief bij aan de woongemeenschap, de opbouw en onderhoud van het ecodorp terrein.

#talentpeople

Stichting Ecodorp Bergen

Ecodorp Bergen is een stichting en bestaat uit ongeveer 20 mensen. De stichting is sociocratisch georganiseerd en eigendom van het terrein is ondergebracht in een afzonderlijke stichting: Ecodorp Steunstichting.

Centraal staat de dorpskring waar het beleid wordt bepaald. Hieraan verbonden zijn kringen, met ieder hun eigen taak. Regelmatig zijn er bijeenkomsten met verschillende thema’s en er is uitwisseling met andere groepen van zowel binnen en buiten Nederland.

Het ecodorp is een burgerinitiatief, we ontwikkelen zelf, met behulp van experts. Een dorp waar mensen wonen en werken, met een streven naar zelfvoorzienendheid in energie en voedsel en in open relatie met de omgeving.

Word vriend van Ecodorp Bergen

Als je het ecodorp een financiële ondersteuning wilt geven, word dan ‘vriend’ van Ecodorp Bergen. Vrienden doen een bijdrage van minimaal €10,- per kalenderjaar.

Bankrekening: NL07 RABO 0123 0018 46
Op naam van: Stichting Ecodorp Bergen
KvK nummer 58479147

Tip: Kies bij het invullen van het formulier voor de optie automatische incasso.

Downloads

Ontwerp Bestemmingsplan

Eerste versie in 2014 ingediend. In 2020 is een volgende versie ingediend en binnenkort ter inzage.

Toelichting Ontwerp Bestemmingsplan

De toelichting en praktische invulling van het Ontwerp Bestemmingsplan.

Ontwikkelingsvoorstel

Het goedgekeurde bod waarmee in 2013 het terrein gekocht is door de Ecodorp Steunstichting.

Beeldkwaliteitsplan

In 2014 is dit plan gemaakt om een hoogwaardiger invulling en inzichtelijk beeld te geven aan het geldende Programma van Eisen van de overheid.

Prospectus Ecodorp Steunstichting

De prospectus crowdfunding van de Ecodorp Steunstichtng welke 153.000 euro heeft opgeleverd.

Prospectus MOB-terrein

De prospectus was het initiële plan van de initatiefnemers, voordat het programma van eisen van het terrein bekend was.