Het Jongerenhuis Project

door | mrt 6, 2024 | Algemeen | 0 Reacties

HET JONGERENHUISPROJECT

Welkom! Jongeren maken deel uit van een kleine community in het huis op het terrein van Ecodorp Bergen. Ben je geïnteresseerd in het jongerenhuis-project?

HET JONGERENHUIS

Op het terrein hebben we een alleenstaand huis ingericht voor jongeren die in een ‘tussenjaar’ zitten en voor 6 tot 12 maanden willen proeven aan en mee willen draaien in onze community. Er is plek voor 6 personen in het jongerenhuis, voor zowel nationale als internationale jongeren.  Samen met elkaar maken we van dit huis een gezellige en leerzame plek.

Twee dagen in de week help je mee aan het Ecodorp Bergen project en onderhouden we het jongerenhuis; op de vrijdag met de meewerkdag en op de maandag met de jongerendag.

Werk-activiteiten op het ecodorp zijn heel divers; tuinwerk, gebouwen die onderhoud vragen, maaltijden bereiden, voorbereidingen treffen voor een evenement, grasmaaien, gereedschappen onderhouden, houthakken, herberg en gastverblijven schoonmaken, om er maar eens een paar op te noemen.

Een avond in de week zijn we samen in de deel-kring en bespreken we dingen met elkaar; we introduceren sociocratie en komen samen tot besluiten.

Op de deel-avond gaan we met elkaar in gesprek en delen we onze succesmomenten, onze wat minder momenten en ondersteunen we elkaar bij de community processen.

De rest van de dagen is voor eigen invulling. Er is ruimte om je eigen leerdoel vast te stellen, waarbij je een bepaalde uitdaging of leerproces aangaat. Ons ecodorp biedt daarvoor vele mogelijkheden. We gaan met elkaar in gesprek wat jouw wensen zijn en welke mogelijkheden we je kunnen bieden.

In het huis beschik je over je eigen kamer, waar je de mogelijkheid hebt om je terug te trekken. We gebruiken samen de keuken, woonkamer, badkamer en tuin.

Gezamenlijk gaan we de uitdaging aan om in een kleine community te wonen, als onderdeel van een grote community. Het is vooral een jaar van leren, doen, uitproberen, genieten, jezelf laten zien en community-life.

ERVARINGEN van deelnemers

Lees meer…

Alleen kom je ver, samen kom je verder

MEE DOEN?                                                   

Voor meer info en/of opgeven: Petra Schepens

M  06 24215729

E-mail info@ekostam.nl

We horen graag van je!